2010. 10. 05.

Mici az Állatkertben

Ebben a mai esős nyúlós időben jól esik visszaemlékezni a jó kis múlt heti programunkra. A gyönyörű csütörtöki napsütésben megtettük az első látogatásunk az Állatkertbe. Tudom ez egyelőre nekem volt nagyobb élmény, de így legalább mindketten élveztük a sétát:-)) Zitussal és Kismackóval mentünk, ők már rutinos látogatók, éves bérletük van, így rendszeresen nagy sétákat tesznek ott. Bevallom teljesen ledöbbentem - ha utána számolok már vagy 10 éve nem jártam arra -, bámulatos változások történtek, egy nívós, rendezett, vadregényes helyen találtam magam. Az állatok kifutói is teljesen megváltoztak, az átlátszó falak lehetővé teszik, hogy tényleg egy karnyújtásnyira legyenek tőlünk a legveszélyesebb állatok is. Minden állatról a gyerekek számára is érdekes leírás van, ábrázolva, hogy melyik kontinensről, pontosan honnan is származnak. Rengeteg pad van, így könnyen megoldottuk a gyerkőcök etetését, a mosdók is kulturáltak és van pelenkázó, illetve baba-mama szoba is. No nem egy luxuslakosztály, de tiszta, rendezett és ez a lényeg!
Szóval élveztük a jó időt, sütkéreztünk a napon, jól éreztük magunkat.
Tomi már nagyon ügyes, utánozza az állatokat, felismeri őket, az állatsimogatóban simán rámutatott a kakasra - pedig tök messze volt, -, hogy kukurikúúú. Mázlisták voltunk, mert kifogtunk egy fóka show-t is, pedig csak hétvégére hirdették.

Még 1-2 fotó:


Déltől egészen fél ötig ott voltunk, sőt mi még a Városligetben is sétáltunk egy sort, mert Mici bealudt, míg az autóig elértünk és nem akartam felébreszteni, szóval csak háromnegyed hatkor indultunk haza!

Alig várom,hogy újra menjünk, legközelebb már mi is beszerzünk egy éves bérletet, ugyanis télen is lehet ott majd jó nagyokat sétálni:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése