2011. 07. 23.

Mici 15 hónapos

Picit elmaradtam megint, mert a múlt havi bejegyzés elmaradt, sebaj majd most pótlok:-)))

Most már biztosan bejelenthetem, hogy Emma kislánnyá alakult, igaz sok mindenben még babás, de jellemzően "nagylányosan" tesz-vesz, imádom csak nézni ahogy tevékenykedik.
Az elmúlt csaknem 2 hetet Budaörsön töltöttük a szüleimnél, így igyekeztünk átvészelni a kánikulai napokat. Jó döntésnek bizonyult, mert Micin is látszott, hogy mennyire élvezi, hogy akár már reggel 8-kor hintázhat, homokozhat:-) Bevallom, hogy úgy teltek el a napok, hogy a házban csak aludni voltunk!
Megdöbbentő volt látni, hogy Mici micsoda fejlődésen ment keresztül, mennyit számít ez a sokkal bababarátabb környezet. Önálló lett, teljes biztonsággal közlekedik, a kertet a terasztól elválasztó 2 lépcsőn teljes biztonsággal kúszik fel és le. Hozza-viszi a dolgokat, imád feladatokat teljesíteni, pl. tedd be a tobozt a teherautóba, locsold meg a virágokat. Apropó locsolás, esténként anyukámmal sikongatva, topogva locsolt, a mami a kezébe adta a slagot, ő meg élvezettel rángatta, egy cseppet sem zavarta a hideg víz, rohangált a vízpermet alatt. De a két hatalmas locsolókannát is boldogan cipelte (persze üresen) és meglocsolt mindent ami csak az útjába került.
Még tavaly vettünk egy nagyobb felfújható medencét, aminek eljött most az ideje, találtunk egy ideális helyet neki, pont a dél körüli időszakban árnyékot vet rá az egyik fenyő, így akkor is lehet pancsizni. Ráadásul  2 felnőtt is simán elfér benne egy gyerekkel, mondanom sem kell, hogy rendesen kihasználtuk ezekben a kánikulai napokban. Emma eddig csk kádvízben volt, meg piciként pár babaúszáson, de sejtettem, hogy hozzám hasonló vízicsirke lesz! A combközépig érő vízben jött-ment, leült és baromira élvezte, hogy nyakig ér a víz, és közben felemelkedik a lába, és persze pacsált 1000el, csurgott a fején és az arcán a víz:-))) Alig várom, hogy a tengert is meglássa!!!

A változások:
  • újabb fogacskák bújtak ki, a jobb és bal alsó örlő fogak, és pici fáziskéséssel a bal felső is;
  • renget mindent mond, jellemzően csak egy szótagot, de pl. a cipő=cip, ha felkel mindig úgy megyek be hozzá, hogy hát szia Mici, így a hátszijjjjjja kifejezést tökéletes tisztasággal mondja, így köszön mindenkinek:-)));
  • a másik tiszta szó a hapciiiiii, ha tüsszentünk, akkor mondja;
  • már hosszabb ideig le tudom kötni mesekönyvekkel, van hogy azon kapom magam, egyedül lapozgat és mutogat a könyvben, közben magyaráz;
  • ügyesen lapátolja a homokot a vödörben, már érti, hogy lesimítjuk a homokot, megütögetjük, kiborítjuk a formából, persze a sorrend és a kivitelezés még nem tökéletes;
  • főzőcskézik velem, adok neki tányért, fakanalat és velem együtt tevékenykedik;
  • hintázás közben énekel, gondolom majd a hinta-palinta lesz belőle;
  • kezd ráérezni a kismotorra, bár egyelőre hátrafelé halad jobban:-)));
  • ha mondom, hogy tegyük le tentézni a babát, akkor lefekteti egy dobozba, és betakarja, de a babakocsiban is boldogan tologatja, azt hiszem lassan készítek neki egy waldorf babát;
  • villával már egyedül is pakolja a kaját szájába, néha a felszúrás is sikerül;
  • tulajdonképpen már szinte mindent megeszik, szerencsére imádja a gyümölcsöket, most épp a sárgabarack a nagy favorit, de a meggyet is nagy bőszen ette.
Most már másfajta értelem sugárzik a szeméből, nekem első gyerekes maminak ez újdonság.

Azt is bevallom néha kiborít amikor tájfunként végigsöpör a lakáson, neki ez egy pillanatműve, nekem mindent össze kell pakolnom, ami nekem nem megy ugyanannyi idő alatt. Tudom ez vele együtt jár:-)))

Néhány kép a nagylányról és a szuper kánikulás napjairól:



Ja és boldog szülinapot az én Mamimnak, aki tegnap ünnepelt!!!

2 megjegyzés:

  1. Látom, ezek szerint ti is a nagyszülőknél vészletétek át a kánikulát! :) Csuda édes a kisasszony, igazán büszke lehetsz rá! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, ott van jó kis kertecske:-))) Jajjjj de aranyos vagy, mi is nagyon csípjük Őmiciségét, és titkon bevallom büszke vagyok (iruló-piruló szmájli)

    VálaszTörlés