2011. 10. 18.

Fucsika

Ez most Mici kedvenc szava:-)))
Vajon mi lehet??? Sosem találnátok ki!!! Hááááááát NYUSZIKA:-)))


Reggel szoktunk egy kis Kockásfülű nyuszit nézni - gondoltam kezdjünk a klasszikusokkal...
Mici nagyon szereti, már a zenére felkapja a fejét, és dúdol, és mondja, hogy fucsika. 
Aztááán van egy Kisvakondos mesekönyvünk is, amiben a kisnyuszi elcsatangol az anyukájától, na ezt is minimum napi 5x kiolvassuk, vagyis végig vesszük a fucsikát az összes oldalon, sőt az kedvence ahol síííí (sír), miközben ezt mondja, összeráncolja a homlokát. Zabálnivalóancukiiiiii!
És persze a duplo kockák között is meg kell mindig keresni fucsikát. Amúgy baromi ügyesen, pillanatok alatt tornyot épít, tök jól rakja a kockákat egymásra. Sőőőőt kombinál a kiscsaj!!! Az a fajta duplonk van, ami a számokra is tanít, 1-10-ig vannak a számozott színes kockák, mindegyiknek van egy párja, ami ugyanolyan színű, és a számmal megegyező számú dolog van rajta pl. az 1-esen 1 db maci, a 2-esen 2db nyuszi stb. Játszunk és Micike 1000-el pakolja a kockákat, mondja mindig, hogy mi van rajta, hallom,hogy megint mondja csilla (csillag), nézem, hát a csillag párja a 10-es van a kezében, ami ugyanúgy fekete, na elkezdtem figyelni.... a zöldre mondta, hogy viá (virág), a kékre, hogy ató (autó)... mindegyik számosra mondta a figurás megfelelő nevét! 

Olyaaaaaan okos:-))))

4 megjegyzés:

  1. Az én Micim meg ránézett a képre, és már mondta is, hogy "nyúl katyka". :D (Katyka=kockás) Nekünk is megvan az a kisvakondos könyv, és hasonló sírást produkál Mica is. :D Édesek ezek a csajok. :)))

    VálaszTörlés
  2. Édes kis Mici! :) Tényleg okosak, nem is hinné az ember mi mindent tudnak már most! Ugyanez a duplonk van nekünk is, Katica i simád tornyozni, de sokkal jobban szereti CSAK ÚGY kiönteni a nagy dobozzal....

    VálaszTörlés
  3. Látod mi mondhatjuk, hogy a Micik már csak ilyenek:-)))

    VálaszTörlés
  4. Ja Zsóka én is ismerem a dolgot:-)) És amikor Apa kérdezi, hogy tudott ide is kocka keveredni... most magyarázzam el neki, hogy egy 1 méter magasról zúdított kockafolyam mire képes???

    VálaszTörlés