2012. 01. 02.

szerpentin minden mennyiségben...

Ha már szilveszter, akkor szerpentin:-)))
Na jó ez nem a klasszikus papír alapú, hanem Barka fonal szépséges gyapjú verziója.

Imádom ezt a fonalat, a Szerpentint, a Flódnit, a Pingvint, A Korcsolyát... na jó mind a 6 színt!!!
Igazi álomfonal, könnyű, gyors vele dolgozni, gyönyörű, mutatós a végeredmény, és nem utolsó sorban szupermeleg!!! Lassan mind a 6 színt kipróbálom...

És, hogy mik készültek belőle?
Virág barátnőm tőlem rendelt kötött holmikkal lepte meg a családtagokat:-))
Farsang sapka
Farsang nyakmelegítő

Avar nyakmelegítő
És én is kaptam magamtól egy téli sapit, nekem ez a színkombináció a kedvenc:-)))
Flódni sapka


Folyt. köv. a többi színből:-)))


5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Na sapka témában kereslek, illetve mivel használtad a szerpentin fonalat a tapasztalatodra lennék kíváncsi. Csináltam én is egy klassz horgolt sapit belőle Mikinek. Egyráhajtásos pálcákból. Mivel fiú és mivel túlzottan nem vigyáz semmire így a kabátujjbagyűrésnél kicsit komolyabb próbatételnek volt kitéve a sapi. Kb. 1 hónap leforgása alatt már úgy nézett ki, mintha a kuty szájából szedték volna ki. Bolyhosodott, formátlanodott, egyszerűen ronda volt na. Végül bedobtam a mosógépbe nemezelni. Most szép, de Mikire már nem jó, csak Kareszra.
    Te ezt a hordás alatti villámgyors tönkremenetelt nem tapasztaltad? Van egy guriga csajos színű szerpentinem, Marikának akartam belőle kissapit télre, de mivel az előző nem lett sikerment, így nem merek nekilátni. Vagy a kötéssel máshogy reagál a fonal? Na most jó sok a kérdés, remélem jársz erre majd egy rövidke válasszal!
    Egyébként amit magadnak kötöttél, az valami csúúúúúúcs, állati szép a mintája!

    Dóra

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    1000 bocsánat, hogy ilyen sokára készült csak el a válsz!!!
    Láttam a Korcsolya sapitokat, szuper lett, viszont szomorúan hallom, hogy nem volt hosszú életű Mikinél:-(
    Tudtad nemezelni??? Ez nem jó hír, mert ez elvileg superwash gyapjú, ami kezelve van nemezelődés ellen... Hány fokra tetted be?
    Én eddig csak kötöttem, bevallom azért, mert így kevesebbet vesz fel, és nem egy olcsó fonal. A sapit majdnem minden nap hordom, bedobom a tatyimba, Mici is próbálgatja állandóan. Egy picit szöszösödött, talán tágult is, de nem zavaró, még nem mostam ki. A többi holmi ajándékba készült, visszajelzést még nem kaptam, hogy gond lett volna.
    Ő az én sapim, egyszerű kis minta, hátha kipróbálod: http://www.ravelry.com/patterns/library/chunky-slouch-cap
    Sok sikert Marika sapijához! Amúgy én is vettem Micinek a Farsang színből sapinak ls nyakmelegítőnek is:-))
    Dóri

    VálaszTörlés
  3. Szia,szuper a sapid!(a többi is tetszik:)) bevallom ennek hatására én is vettem magamnak 2 gombóc Flódnit:) A FB-n a kötős/horgolós csoportban láttam meg a barkáson is:)).
    Én is sapkát szeretnék belőle, de az eddigi kötéspróbáim nem sikerültek túl jól.:/ Gondoltam megkérdezem, hogy Te hányas tűvel kötötted? körben 5tűvel vagy síkban? köszi előre is:)
    Szerencsére még nem volt nagy hideg, így nem kellett a meleg sapi,de azért már szeretném ha kész lenne.:) Kellemes 7végét kívánok! üdv. Timi
    timea pont kucsera kukac gmail pont com

    VálaszTörlés
  4. Szia Timi! Köszönöm a kedves szavakat:-) Én 10-es körkötőtűvel kötöttem, magic loop technikával, tudod amikor a kötés felénél kihúzod a damilt és két részletben kötsz körbe... a Barka horgolósuli lábszármelegítőjénél le van írva. Így szép egyenletes lesz. Remélem most sikerrel jársz, jó munkát! Majd mesélj!!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Dóra, köszi szépen, én eddig nagyobb tűvel próbálkoztam, ezek szerint lehet az volt a gond, megpróbálom kisebbel. A magic loop technikát ismerem, de sajnos ekkora méretben nincs olyan tűm, aminek olyan jó rugalmas damilja lenne.:/ Lehet síkban fogom kötni és összevarrom vagy maradok az 5tűs megoldásnál. Ha lesz már mit, mutatom ígérem és köszi még egyszer.:)

    VálaszTörlés