2011. 09. 16.

Egyszerű de nagyszerű avagy vadas máj a mikróban

Praktikus ember lévén nagyon szeretem az egyszerű, gyors, és persze finom kajákat a hétköznapokra. Persze ünnepi alkalmakra szívesen elbíbelődöm különleges, időigényes étkekkel, de az más tészta!

Aki nem szereti a belsőséget, az gondolom a cím alapján bele sem fogott az olvasásba, sorry én szeretem a májat, ez van, persze csak módjával. Mióta rábukkantunk nem messze egy csirkefeldolgozó üzemre, aminek a kis boltjában előző napi vágású szárnyasokat lehet kapni, azóta rendszeresen veszünk is, hiszen ez csak frissen jó.

Ez egy régi receptem még Tupperezés közben tanultam, afféle edénybemutatós étek volt. Képzeljétek amikor először önállósodtam, munka mellett egy ideig árultam Tupperware edényeket, de szigorúan csak arra ment ki a dolog, hogy a háztartásomhoz összegyűjtsek néhány szuper műanyag edényt, mindezt az ott keresett pénzemből, igencsak jutányos áron. Jó döntés volt, mert egytől-egyig mindegyiket szeretem és használom azóta is! A máj az ő mikró edényükben készül, de szerintem egy jénai is tökéletesen alkalmas a dologra, csak legyen teteje!

Hozzávalók (persze a mennyiségek igény szerint változtathatók):
kb. 30 dkg máj
1 fej hagyma
kis olaj
2 db babérlevél
2 dl főzőtejszín
1 ek mustár
vegeta
bors

Az edénybe teszem az olajat és a hagymát, és 2 percre a mikróba teszem. Ezalatt felkockázom a májat, amit a babérlevéllel együtt a hagymához keverek, és mehetnek vissza mikróba 6 percre. A tejszínt összekeverem a mustárral, ízlés szerinti vegetával, borssal, hozzákeverem a májhoz, majd 4 percre visszateszem a mikróba, hogy összerottyanjanak. Ééééééés kész!!! Persze végig tető alatt fő a dolog, mert a máj igencsak hatalmasakat képes pukkanni!

Én tésztát szoktam főzni hozzá, amit még a főzőcske kezdetén felteszek főni, így pont egyszerre lesznek készen. István sokszor el sem hiszi, hogy már el is készültem:-))) Ma is ezt ettük, nyamiiiiii!

(ha marad, ígérem holnap lefotózom)

2 megjegyzés:

  1. bocs, hogy ide a kajatémába írom :-D Van itt nálunk egy Mici-hasonmás, tök cuki :) kb. fél évvel lehet idősebb és tényleg nagyon hasonlít :)

    VálaszTörlés
  2. Óóóóó bárhová írhatsz:-))) Dejóóóóó, ha véletlenül 1x lencsevégre kapod, szívesen megnézzük!!!

    VálaszTörlés