2011. 12. 22.

Mici (18, 19) és pont ma 20 hónapos

1000 éve nem volt időm írni, rengeteg sapit készítettem az elmúlt időszakban, de erről majd máskor...
Most a 2 hónappal 1,5 éves múlt Micúrkánké a főszerep:-)))

Nyilván még sokszor fogom ezt leírni, de nagyon szeretem a mostani időszakot. Kialakult a kis életünk, kommunikálunk egymással, teszünk-veszünk, jó kis napjaink vannak.
Az elmúlt hónapokban egyértelműen a beszéde fejlődik rohamtempóban, kis papagájként mindent ismétel, ha újra látja, hallja, fogja, azonnal közölni kell, hogy tudja/emlékszik rá.
  • Rengeteg új szava van, 
a kis alvótársai: Encsi, Uszika, Bárány, Csájli (Charley mackó-egyben a kedvenc mese is), Pupu, Ekki (Hello Kitty), Miku
kaják: bósó, jépa (mindenben ezt keresni, elélne rajta), vísli, ecsöp, sat, usi, naancs, eksz, píza, kalá, vaj, téta stb. 
  • Énekel:-)) A Bóta már eddig is ment, azóta bővült a Tilapó-Tilapó (Hull a pelyhes...), ha énekelek, akkor eszméletlen cuki hangon velem lallázik.
  • Versike egyelőre a Kerekecske gombocska, odakucorodik az ölembe és mondja a hüvelyk ujjamra, hogy vdászni, aztán a kisujjamra, hogy hamm (be is kapja), végül rajzol a tenyerembe és mondja, hogy gomb és várja a csikizést. A többi még várat magára.
  • Imád főzőcskézni, hozza a kanalat és meg kell kóstolnunk, állandóan kever-kavar, tesz-vesz (nem véletlenül lesz kiskonyha a karácsonyfa alatt, de majd mesélek erről is)
  • Mindent hoz-visz, pakol és persze kommentálja az eseményeket.
  • Folyamatosan megfigyel és pár nap múlva látom, hogy tökéletesen másolva ugyanazt csinálja
  • Ha nem lát valamit hozza a dobót (ikea fellépő) és arról pipiskedik
  • Az elalvás előtti rituálénkba bekerült egy kis hencsergés 3asban a francia ágyon, imádja, mondja, hogy encse és jönnünk kell Istvánnal, mindkettőnknek mutatja a helyét, és kacagva bújik, pusziltatja magát, imádjuk ezeket a pillanatokat:-)))
Majd igyekszem folyamatosan írni Miciről, mert rengeteg dolog van még. 

Holnap teszek fel néhány fotót is!

1 megjegyzés: